Vieux Télégraphe

about the kings and queens of their domain

Voor de doorgewinterde wijnfanaat hoeven we Vieux Télégraphe niet voor te stellen, want het is een gevestigde grote naam in de Rhone streek. Vieux Télégraphe levert topwijnen uit de A.O.C. Châteauneuf-du-Pape. Onze eerste kennismaking met deze wijn is jaren geleden. Met een drietal wijnvrienden bezochten wij een aantal wijndomeinen in de Elzas. En na goed proeven is het goed eten. We hadden een goed adresje meegekregen waar we zeker eens langs moesten gaan.

De naam van het restaurant was Chez Norbert met een negen gangen menu, de kwaliteit van het eten en de aanbevolen wijnen zijn ons bijgebleven. Je raadt het al een ervan was Vieux Télégraphe, jaargang 1990. De wijn maakte op ons een overdonderende indruk. De wijn was zeker niet bombastisch eerder uitgebalanceerd en verfijnd en met een bijzonder lange afdronk. Voor de liefhebbers zijn er nog een paar flessen voorradig. Deze wijn is mooi uitgerijpt en helemaal op dronk. 

De wijnen van Vieux Télégraphe zijn klassiek, krachtig, aards en hebben een enorme vitaliteit die garant staat voor lange levensduur. De uiteindelijke assemblage bestaat uitsluitend uit druiven van La Crau Plateau. De wijnen hebben een  ongelooflijke diepte, concentratie en mineraliteit die uitstekende frisheid biedt.

De grootheid van deze wijn is een eerbetoon aan de Bruniers die deze wijn groot hebben gemaakt, zelfs in mindere jaren worden hier mooie wijnen gemaakt. Hun doel is het vinden van harmonie tussen aromatische complexiteit, tanninestructuur en rijkdom.

 

 

;)
wacky funfact

 Zelfs de vintage 1984 is nog steeds een prachtige wijn.

 
Route de Châteauneuf du Pape 3 84370 Bédarrides Frankrijk