Mullenbach

about the kings and queens of their domain

https://youtu.be/68Bej9uKFoQ

Op bezoek gaan bij Jean Marc Mullenbach in Niedermorschwihr is als thuiskomen. Al meer dan vijfentwintig jaar komen we bij de familie Mullenbach over de vloer. Ongeacht het tijdstip, je kunt er altijd aankloppen en de gastvrijheid is ongekend. Wijndomein Mullenbach is een klein familiewijnbedrijf midden in de Elzas en Jean Marc staat immer klaar om je zijn wijnen te laten proeven en een praatje te maken. Aan de entourage van het proeflokaal is in al die tijd niets veranderd. Het enige dat er veranderd is, is een bankje om op te zitten.

Als we aankomen is Jean Marc net terug van een rondje met zijn crossmotor door de wijngaarden. Motorrijden is zijn hobby en op zolder staan naast de bottelmachine nog zeker twintig crossmotoren kriskras door elkaar. Zoals altijd is het welkom hartelijk en hij vertelt dat de jonge aanplant dit jaar te lijden heeft van de droogte. Er is al zes weken geen druppel regen gevallen in de regio. Hij neemt de tijd om ons het hele assortiment van twintig wijnen te laten proeven. In de tussentijd komen er nog meer geïnteresseerden binnen. Ondanks dat er op geen enkele fles een etiket zit weet Jean Marc feilloos wat er onder de kurk van iedere fles zit en wie wat heeft geproefd.

Van het hele assortiment gaat onze voorkeur naar de droog gevinifieerde wijnen zoals de Pinot Blanc 2015 Cuvee de Morschwihr, de Riesling 2015 Grand Cru Sommerberg en de Pinot Gris Cuvee de Morschwihr. Ook de Edelzwicker 2015 en de Cuvee Prestige van 2015 kunnen mij bekoren. De wijnen van Jean Marc typeren zich door hun terroir expressive, toegankelijkheid en verteerbaarheid. Mooi te combineren met frisse salades, zeevruchten zoals garnalen en mosseltjes en gewoon als aperatieve dorstlesser.

;)
wacky funfact

Een middag wijnproeven en erover praten sluiten we altijd af met eten in de tegenover Mullenbach gelegen eetgelegenheid Caveau des Cheveliers de Malte. De nicht van Jean Marc zwaait daar de scepter en serveert, je raadt het al, de wijnen van Mullenbach!

 

 
13 rue des Trois Epis 68230 Niedermorschwihr Frankrijk