Capmartin

about the kings and queens of their domain

Het wijnavontuur van Domaine Capmartin begint in 1985, toen Guy Capmartin besloot het familiewijnbedrijf te verlaten om zijn eigen wijndomein te starten. Domaine Capmartin is gevestigd in het achttiende eeuwse klooster van Maumusson-Laguian dat is opgetrokken uit de kalksteen uit een nabij gelegen steengroeve. Aan weerszijden van het imposante gebouw bleek een rijke bodem te liggen die uitermate geschikt is voor het maken van grootste wijnen.

In 1987 werd de eerste jaargang van Capmarti, 'Tradition', op de markt gebracht. Stap voor stap werd het assortiment uitgebreid en gaandeweg de tijd groeide de kwaliteit van de wijnen en de reputatie. In 2007 wilde Guy de kwaliteit van de wijnen verhogen en raakte geïnteresseerd in de biologische wijnbouw.

Na 3 jaar van intensief werken en persoonlijke overtuiging  besloot hij in 2010 de regelgeving  van het label Agriculture Biologique (label AB) toe te passen om zijn wijnen te verbeteren. Met de jaargang 2013 is het domein biologisch dynamisch gecertificeerd. Dit tot grote vreugde van de klanten. Capmartin maakt wijnen voor stoere mannen en vrouwen die houden van wijn met 'ballen'.

De bestelling is de deur uit en ninnenkort bij wackywines verkrijgbaar.

 
Le Couvent 32400 Maumusson-Laguian Frankrijk